By: assie schcuzie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 25-Jul-2006 23:22 Email | Share | | Bookmark
Graduation ceremony

pagi b4 masok
with yan (makcik)
happy happy happy
View all 38 photos...
I guess this is the happiest moment of my life (to this date). Thank you Allah for Your blessing, mak, abah, imah and epoi for the prayers, Bugsy and Akmal for the beautiful friendship, Dr Paul Lewin for being so cool and supportive (the best supervisor and friend ever), hmm... the list will go on and on. There are so many people out there who have made that graduation day (and result) possible. Ah.. you know who you are. Thanks ever so much! Hanya Allah yg dapat membalas

..mak, abah, the certificate is specially for you both. Terime kasih kerana menyayangi dan mendoakan akak selama ni..


I was too excited to listen to what he said, (and org tepuk kuat aku x dengar ape dy ni cakap - chewittttt perasan org tepuk kuat), so all I said was - Thank you.....Yes..(sbb dy sebut something...job, aku cakap je Yes, harap dy tak tanye - Did you enjoy your cleaning job? "YES!")... Same to you... ni aku bedal sbb serious aku tak dgr sgt dy cakap. Haha. Yang aku pasti and ingat, right after "borak2" ngan VC, aku nampak Paul(seated belakang VC) ngah pandang aku and aku pun wat V-sign kat diye. Haha. Tindakan luar kawal. I told you already, I was too excited. (Ghoy's pic)


K sue, mak, moi and Yan


The survivors, Bugsy, Fedy and Assie


The grads!


Paul (ujex's pic)


Bunge pilih sendirik kat Asda. Haha. (Izi's pic)

Bye-bye soton. My 4-year-journey has ended. Surely gonna miss this place.

More pictures at
http://khazaimatol.fotopages.com/
http://mukhzeer.fotopages.com/

p/s- Ghoyye, thanks amikkan gambar ktrg! Good luck with your phd! Izi and nadia gaks, time kacih babes! And not to forget, Abg Fendi and K lily yg dtg all the way from edinburgh, thank you!




Thursday, 6-Jul-2006 21:36 Email | Share | | Bookmark
Muhammad Zidane

 
*****************

Muhammad Zidane.

Yes. Mcm sedap jek. Okes, aku dah book name ni. Jgn sape2 nak amik cop!! Ni name aku cop!!!!! Kech, you cannot take this name COP! TWIT!!! Not even for a cat!

Alhamdulillah Portugal kalah (ish, btol ke penggunaan alhamdulillah aku ni..). Walopun aku still x leh terime camne Zidane leh pakai baju Figo yg boleh diperah itu. So final, hmm, aku kene sokong Uppa Henry and Zizou. Walopun Toti and Del Peiro pun besh, tp Uppa Henry and Zizou lg besh. Kene suh pakcik Taste of India masak ni mase tgk final. Dapur tidak akan berasap di hari Ahad.

To Ronaldo, selamat jalan Romeo.


Saturday, 1-Jul-2006 22:43 Email | Share | | Bookmark
World Cup is Over

like father like son, no doubt.
*awwww*
markah bonus diberikan kepada daddy2 yg buat begini.

England is out. Aku dah malas tgk World Cup.

Berbahagialah anda semua yg x suke England.

Aku nak France menang world cup skrg since team Abg Dhino pun dah out. Lgpun France ade Uppa Henry yg super cool and Uppa Zidane (uppa baru aku skang). Please laa uppa2 sekalian kalahkan portugal, x suke ronaldo portugal tu. Ieee. Runi kene kuar padang dy gi kenyit mata pulak. Ieeee..

Okes itu sahaja liputan dari bilik berite WC di hartley. Officially, my WC is over.

Welcome home England Lions.



Friday, 30-Jun-2006 21:29 Email | Share | | Bookmark
Mcm2 Aznil

 
 
 
View all 7 photos...
Oh Tuhan. Hari sungguh panas. Kurniakan pdku kesabaran untuk menghadapi summer terakhir di UK ini. Amin.


Kapal api at portsmouth.

Last Friday pi Portsmouth with bugsy. Hoho. Mcm2 Aznil btol laa hari jumaat tu. Sampai2, Monsooooooon still x bukak, so ktrg pi Next (iklan japs, semua tops at Next £4, bottoms £5, all sorts of jackets £10, sales giler babas). Ok sambung, dah nak sampai Next, skalik ade english man ni, dah berumur tahan ktrg and tanye, "Are you from Malaysia?" (org penah tanye aku ni dr Indon ke, Filipina, China and also Thailand, kire mamat ni terer la meneka) "Yes..."

Dan dari saat jawapan Yes itu, bermula la suatu conversation yg agak panjang. Huhuhu.

Ok, the guy is a retired psychologist with PWC (yes..yes.. pricewaterkuper), but now working as part-time psychologist for PETRONAS. His job is to cater 11 top-ranking petronas managers, which will soon be 'upgraded' as board of directors for Petronas. Hoho. Power sungguh keje diye. So, every month, he will fly to KL for a week, and have some sort of 'therapy session' with these lads. Hmm. Ok, his job is to 'stretch' these group of managers coz he said that these managers are just concern about their work and nothing else. They are brilliant and successfull (and fat - he said, not me) engineers, but when he asked them "What is going on in Palestine?" they cannot answer it. <--- ni exactly mende dy cakap, bukan aku reka2 sendirik. So diye nak transform these 10 men and a woman to be a well-rounded (they are already round, but their mind isn't) managers. Aku rase agak malu mase dy cakap pasal palestin tu. Aduh. So kawan2 yg sedang membace, marila kite amik tahu pasal Palestin and semua isu2 semase, jgn sampai orang kafir quraisy pulak yg kene educate kite mende2 ni. Heyya. Aku sungguh malu. Alhamdulillah dy x tanye aku and suruh aku jawap, kalo idak kerut2 jugak dahi aku nak jawap tu. One thing that I realized was, to be a good leader, we not only have to be a superb engineers, accountants, lawyers, doctors etc, but we definitely have to equip ourselves with general knowledge and be a 'human', not robot. And all these are possible by RAJIN MEMBACE dong! Double aduhhh. Kalo idak tade laa first wahyu dari Allah to Rasulullah saw suruh kite membace(Iqra'), ye x? Islam tu dah cantik. Kite je yg comot. Aku laa yg paling comot skalik. Huhuhuhu.

To cut the story short, actually he wanna asked us whether ok ke idak if he wanted to bring those managers to GunWulf Quay for shopping2. Hahaha. Bijak2... tanye org yg 2 minggu berturut-turut pi situ. Anyway, the chaps are coming to the UK in september, hoho, dy siap ajak ktrg pi jumpe manager petronas babes. Hoho. Sorry pakcik, kami dah balik by then. Huhu. Kalo idak leh aku apply keje ngan Petronas, interview terus, dapat result there and then. Hahaha. Menarik gaks ni.

Okes, baru fasa pertama. Then aktiviti bershopping pun bermula.


First train yg ktrg naik. Bugs ngah bace jadual train.

Then ktrg nak balik. Tunggu train. Konon nak jimat mase, ktrg pun naik train yg ade changes kat Fareham. Train direct ke soton ade, tp lambat sikit. Sampai Fareham, naik train lg satu yg aku dengar pembesar suare tu cakap ke soton central. Dahla berlari gi platform sebelah sbb salah platform. Dah naik, bugs fell asleep, I was on the phone, half an hour later, sepatutnye ktrg sampai ke soton, rupe2 train to gi Portsmouth balik!!!!! ARGHHHH. Dugaaaaaaaan. Hahaha. Seingat aku la, x penah lg 4 tahun dok sini salah naik train. Aduhhh. Back to square one. Aku dah laa nak tgk match argentina lawan german kol 4 tp kol 3 ktrg still kat portsmouth! Huhuhu.

Okes, aku dah x larat nak menaip.

Kami sudah trauma. Kami lapar dan kami mahu pulang. Ktrg pun tunggu laa train direct ke soton je. Dah tanak tukar2 kat maner2. And rugi sejam setengah mcm tu je. Huhu.

Sampai soton, termiss bas. Aduh. Tunggu laa the next bas. Lagi nak cepat, lg ade mcm2 laa yg jadi. Naik je bas, skalik ade org menegur dari back seat of U1, "Ey Ey Azie bugs!" Aduh. Sape pulakkk. Loi Su Han rupenyeh (hahaha, saje nak tulis name penuh). Setahun siyot x jumpe ini kiasu! Aku cakap kat bugs "bugs, rupenyeh Tuhan nak kite jumpe Han". Hoho. Kalo x tersalah naik train, x termiss bus, mungkin x kan jumpe Han ni. Huhu. So the usual Han, mintak ktrg supply gossip semase pd dy.

Aku sudah penat menaip.


Kiasu Han.

Sampai interchange uni, turun bas. Nak naik bas pi hartley tade so kene laa jalan. Sedang kami berjalan, ade suare menegur.. "Where are you from?" Aduhhhh.. Tidakkkk. Kenape semua org nak tegur ktrggggg. Ok, aku x bercadangan nak menipu cakap aku dari Papua New Guinea, so cakap la negare asal aku. Terus mamat ni cakap BM slang indon ngan ktrg. Hahahaha. Dy dari Portugal, tp faham indon sikit2. Hahaha. Nak tergelak btol. Cakap2 sikit sambil jalan, pasal bola portugal lawan england next day (hari tu jumaat, he must be a happy chap by now portugal menang. cis) then ktrg berjalan pulang ke hall and kaki terase mahu putus.

Okes. itu je cerite. Bugs kate aper yg terjd last friday leh wat story book.



Thursday, 29-Jun-2006 01:10 Email | Share | | Bookmark
More pictures of the pink panthers ops.. pink bride and groom!



Juju, kamu sungguh cunsss! Nanti sound biler gambar belah hizam ready eh. More pictures here:

http://adanphoto.fotopages.com/?entry=843629&back=http://adanphoto.fotopages.com/?page=0


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net